sobota 20. prosince 2014

Vánoce knihomola TAG























Ahoj! Zase jste nás tu dlouho neviděli! Já, Ell, jsem vymyslela takový vánoční tag, snad se bude líbit :)

1. Jak slavíš Vánoce?
Ell: Já bych řekla, že docela tradičně. Pečeme cukroví, nadělujeme si dárky a tak. Letos se bráška dozvěděl, že Ježíšek neexistuje, ale doufám, že vyhlížet Ježíška budeme i tak :)
Ami: Tak jako každý normální Čech! Pečeme cukroví, posloucháme koledy, máme živého kapříka ve vaně a na Štědrý den se všichni strašně těšíme na dárky, které najdeme pod stromečkem!




.2. Co ty a cukroví? Jaké je tvoje nejoblíbenější?
Ell: Miluju cukroví! U nás peče celá rodina, mamka vanilkové rohlíčky, perníčky a rumové kuličky. Brácha pomáhá. Já s tátou děláme všechny možné druhy cukroví - letos to byly košíčky s tvarohem a čokoládou (snězeno), vosí hnízda (máme třetí várku), rozinkové kuličky (zamilovala jsem se do nich), pomerančové sušenky (druhá várka). Pokoušeli jsem se o griliášové trubičky, ale dopadlo to hrozně. A moje nejoblíbenější jsou asi rozinkové kuličky - jsou prostě skvělé. (Kdo chce, tak mu napíšu recept!)
Ami: Já osobně zbožňuju cukroví od babičky! Ta dělá strašně vynikající cukroví a moooc druhů, takžese u ní papá i v říjnu :) S mamkou děláme většinou tu klasiku - perníčky, linecký, pomerančový hvězdičky, marokánky, rohlíčky, medvědí tlapky...A moje nej cukroví? KOKOSKY!!!!!
Perfect.Winter.Day
3. Co máš na Vánocích nejradši?

Ell: Úplně všechno! Dárečky, cukroví, kapra se salátem, školní prázdniny i koledy a vánoční tradice!
Ami: Everything! (Ell: Přesně, ségra!)

4. Jaká knížka podle tebe patří k Vánocům?
Ell: Nedávno jsem přečetla Dashe a Lily: Knihu přání a rozhodně k vánocům patří. Odehrává se o vánocích a je tam prostě ta skvělá nálada.
Ami: Tak rozhodně jak zmínila Ell - Dash a Lily, kterou dostanu k Vánocům :3

5. Tvé oblíbené vánoční písně?
Ell: Tisíc andělů - Čechomor, mám ráda Ladovskou zimu od Jarka Nohavici, Xindla X a jeho Štědrý večer nastal nebo Vánoční čas od Nightworku. A taky koledy, ale hlavně ty folkové, které máme doma na kazetě.
Ami: Já nemám moc ráda tyhle moderní :) Za naši rodinu jsou to ty typické koledy - Půjdem spolu do betléma, Štědrej večer nastal, Tichá noc, Pásli ovce valaši, Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, My tři králové, Veselé vánoční hody, Vánoce, Vánoce přicházejí, Jak jsi krásné neviňátko, Chtíc, aby spal a mnoho dalších! A z těch zahraničních...Last Christmas, We wish you a merry Christmas :)

Godess | via Tumblr6. Na které filmy/pohádky se letos chceš podívat? Které neodmyslitelně patří k tvým Vánocům?
Ell: Bez pohádek české televize se u nás vánoce neobejdou. Letos se neskutečně těším na Lásku na vlásku s Celeste Buckingham. A taky na svojí oblíbenou Šťastný smolař. Musejí být Pelíšky! A podle mamky je Přijde letos Ježíšek kravina, ale já se na to taky těším :) A k vánocům rozhodně patří vánoční díl Comebacku, zvláště to Ozákovo pečení mám hrozně ráda!
Ami: Tak rozhodně zase na Tři oříšky pro Popelku, dokonce by měli dávat i pohádku Tři bratři, Pelíšky, u kterých se vždycky zasmějeme a spoustu dalších filmů a pohádek! (Ell: Tři bratry? Ty chci!)

7. Kterou knihu bys ráda nalezla pod stromečkem?
Ell: Těch je vážně hodně, nemá cenu je vypisovat - jen zmíním třeba Násobky sedmi, Než jsem tě poznala, Levandulový pokoj nebo Hledání Aljašky :)
Ami: Heh :D Já vůbec nejsem skromná! Hned bych si přivlastnila několik knihkupectví :) Ale ne, já dostanu víceméně všechny knížky, o které jsem Ježíškovi napsala :) Ale třeba vím, že 100% pod stromečkem budou tyto knihy: Dash a Lily, V šedých tónech, Fenomén, Jednou ano, dvakrát ne, Ava Lavender atd, atd :)

8. Naděluješ naopak ty nějakou knihu? Jakou?
.Ell: Knížky z Levných knih! Třeba: Sněženky, Zavrženého, Mrazení, Lovkyni snů, Divoké andílky, apod. (Kači - tu tvou jsem naschvál nezmínila! Ale teď už je to stejně jedno ;))
Ami: Já moc ne, jen trošku rodince. Tak pro mamku mám knihu Tři bratři a pro sestru, která nečte, takže si ji stejně potom přivlastním :D...Manolito Brejloun!

9. Prostor pro vánoční blahopřání!
Ell: Všem vám přeju vše nejlepší. Hlavně ať Vánoce prožijete v klidu a ve zdraví. Vánoce s podrážděným krkem jsou totiž nejhorší. Hodně knih pod stromečkem. Prostě ať jsou vaše Vánoce krásné. A do Nového roku ať vykročíte tou správnou nohou :)
Ami: Krásné svátky, bohatého Ježíška a šťastný nový rok!

10. prostor na "škodíkovské" nominace :)
Ell: Za mě to budou moje tři skvělé kamarádky a úžasné blogerky:
Mia
Nemesis Moriko
Camilla Barnet
Ami: Nebudu nikoho nutit, ale ráda bych viděla odpovědi těchto blogerek:
Bee Doo
Ella Knihomolka

Takže budeme rády, když se zúčastníte (i když jste nebyli nominovaní). Doufáme, že se vám tag líbil! A na závěr si pusťte optimistickou Ladovskou zimu :)
Ami a Ell
PS: Co byste chtěli zde, na blogu, pod vánoční stromeček? :)


9 komentářů:

  1. Levandulový pokoj jsem si pořídila domů, mamka chtěla něco číst a tak mi ho hned vzala, a zatím říká že nadšená není, já pořád věřím v to že to bude skvělá kniha.
    Přišel ke mě ještě kouzelný dědeček a řekl mi ať si na Vánoce koupím co chci, strašně mi tikají svaly abych to nešla koupit do Knihkupectví, jenže bych měla jít spíše koupit zimní oblečení. (Protože 7 knih mi přijde na Vánoce málo :DD)
    Jinak suprový TAG, jdu ho vyplnit. A děkuji za nominaci. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ani nevím jak je prožiji, nechám se překvapit. Hezky si užij Vánoce. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ježíííš! Ell! Tutově netuším co mám napsat za odpovědi! No jsem na sebe zvědavá. Taky Vám všem přeji krásné a veselé Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  4. Jeh, děkuju za nominaci. :) Co nejdřív se na to vrhnu, :)
    Také Vám přeji krásné svátky, bohatého Ježíška a prostě hodně štěstí a zdraví. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji krásné Vánoce :) Tag je super a už jsem ho vyplnila ;)
    http://knihomolkasro.blogspot.cz/2014/12/vanoce-knihomola-tag.html

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý tag a pěkné odpovědi :)
    Pěkný svátky!! :3

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem ho vydala :)
    http://zavk.blogspot.cz/2014/12/tag-vanoce-knihomola.html

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný TAG! Když jsem si ho pročítala, skoro na mě začala působit vánoční atmosféra, které se mi tyhle vánoce nějak nedostává. To asi bude tím nevánočním počasím venku. Jinak vám taky přeju Veselé a povedené Vánoce! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Bezvadný tag, a skvělé odpovědi! Taky se hrozně těším na pohádku s Celeste Buckingham :) A dostala jsem Knihu přání <3 Už se těším až začnu číst :))

    OdpovědětVymazat