pátek 20. ledna 2017

RC (Ami): Harry Potter - Panoptikum postav

Harry Potter: Panoptikum postav
Název: Harry Potter - Panoptikum postav

Autor: Jody Revensová

Nakladatelství: Slovart

Série: -

Díl: -

Počet stran: 208

Rok vydání: 2016

Třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. V knihách a filmech o Harrym Potterovi se vyskytuje množství zajímavých postav - nejen Harry, Ron a Hermiona, Brumbál, Hagrid nebo stoupenci Lorda Voldemorta smrtijedi, ale i řada jiných. Některé jsou milé, jiné nahánějí strach. Kniha Harry Potter: Panoptikum postav podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek. Další kniha této sběratelské edice (zatím vydané knihy Bestiář Harryho Pottera a Harry Potter Magická místa z filmů) proto nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera.

harry potterHarry Potter. Harry Potter a ještě jednou Harry Potter!

,, ,,Totiž, jsem jen Harry. Prostě Harry." "

Tentokrát se Vám hlásím s knihou, která se světem Harryho Pottera má společného víc, než si myslíte. Předchozí knihy nám ukázaly místa, kde se natáčelo nebo rozkošné magické potvůrky.
V této nádheře se dozvíme perličky herců a hrdinů samotných.


,, ,,Páni, jsme úplně stejní!" "

Říkáte si, že tyhle doplňkové knihy jsou naprosto zbytečné, a že už všechno víte? Ba ne. I tato kniha vás jistě překvapí a vy budete žasnout, co jste o vašich oblíbených postavách netušili. Zjistíte třeba, že bylo velice složité vyrobit všechny kostýmy, masky a vlastně všechno, co nám už mnoho let dělá ve filmech radost. Nebo, že Hermionin předkus ve filmu nevystupoval, jelikož se herečce s nasazovacími zuby špatně mluvilo. I když tohle je poměrně známá informace, ale vězte, že kniha je plná překvapení.

harry potter,, ,,Můj otec s vámi zatočí." "

Jistě, zase tu hraje roli vysoká cena. A je jasné, že si knihu jednou pořádně přečtete, a potom to bude něco jako suvenýr. Každopádně je to skvělý drahý dárek třeba k Vánocům, trochu pozdě, když už je po Vánocích :)

,, ,,Navždy." "

Kniha je vytvořená v duchu minulých, takže zde místo magických míst a tvorů na jdete postavy, jejichž stránky s informacemi a perličkami jsou ve finále stejné jako všechno předešlé. Ale i tak je to skvělý zážitek.

,, ,,Jenže to je život! Vy si klidně žijete a pak najednou...Puf." "

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Slovart a knihu si můžete pořídit ZDE!

3 komentáře:

  1. O téhle řadě knih jsem hodně slyšela. Doma mám Filmová kouzla a musím říct, že to je pecka, uvnitř byl třeba Pobertův plánek nebo třeba znamení zla jako tetování. :D Panoptikum postav jsem už také studovala na bux.cz myslím, že cena je hodně vysoká a přesně jak říkáš, je to spíše suvenýr. Třeba si ji někdy, až mi rupnou nervy, pořídím. :D
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni tak tohle si přidávám na wishlist! Miluju Harryho Pottera a musím nutně někdy v budoucnu dát re-reading, a pak se podívat blíž i na ty speciální vydání jako jsou tyhle knížky, o tomhle jsem třeba vůbec nevěděla a jsem z toho teď úplně nadšená! Hlavně se mi to určitě bude hodit jako dárek pro někoho kdo HP miluje, znám spoustu takových lidí, takže děkuju moc za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pro milovníky světa Harryho Pottera to je určitě vítaná knížka :) Zpracování vypadá nádherně :)

    OdpovědětVymazat